vineri, 20 noiembrie 2009

0

Marea Neagra si plaja...tot neagra

Am scris treburile de mai jos de ceva vreme, dar nu le-am postat nici pana in ziua de azi. Cum in curand (daaaa, as vrea eu...) se va deschide un nou sezon estival, iar lucrurile s-ar putea schimba brusc in bine, m-am decis sa postez totusi pozele mele din Mamaia, cu toate ca vremea lor a trecut. Desi...Vara viitoare s-ar putea sa raman surprinsa cat de actuale sunt! Pozele care nu se demodeaza niciodata ! Bine ca n-am un prim-plan cu costume de baie - privitorii din viitor si-ar fi dat seama imediat ca pozele sunt din 2009 si nu din...2039.


N-am mai fost la Marea Neagra de vreo trei ani, iar in Mamaia de nu mai stiu cand. Am fost in schimb vara aceasta de vreo 3-4 ori, sa-mi ajunga (la Mamaia doar o data, dar o astfel de experienta iti ajunge pentru toata viata!!). Pozele le-am facut pe plaja de langa Galion (restaurantul n-are nici o vina!), in zona dintre sezlonguri, zona tuturor si a nimanui unde, pentru ca stateai pe paturica adusa de acasa, adica pe gratis, nimeni nu facea curat. Cu atat mai putin turistii, care se intindeau la soare pe nisipul amestecat cu mucuri de tigara, ambalaje de plastic si alte resturi mai mult sau mai putin degradabile.


Minunata senzatie de a rasfira nisipul printre degete si de a gasi mici comori aduse de mare, devenise aici o grea incercare pentru stomac. De gasit, gaseai destule (muult mai multe lucruri decat in vremea copilariei mele), in caz ca erai in stare sa rascolesti prin nisip. Pur si simplu nu mi-a venit sa cred, mai ales ca la cativa metri trona o mini-groapa de gunoi. Or fi romanii nespalati si puturosi, dar chiar si asa...sa se coaca la soare cot la cot cu propriile deseuri... Asa ca am iesit din letargia mea vis-a-vis de fotografie si am facut cateva poze.


Nu am mai fost mirata cand am gasit aceeasi situatie pe plaja din Vama Veche. PET-uri peste tot, mizerie... Mai ales in zona Stufului, unde o noapte de zbantzuiala pe plaja inseamna sute de mucuri de tigara aruncate direct pe nisip si amestecate bine sub picioarele petrecaretilor. Cine mai sta sa le adune? Noroc ca mai dispar de la un an la altul pe cale naturala... Am dansat si eu in fata la Stuf si mi-am dat seama ca oricum nu prea ai ce face: cosurile de gunoi sunt putine si se umplu rapid in primele ore, asa ca singura solutie a fost sa transform o doza goala de bere in scrumiera. Dar sa fim seriosi, chiar si cel mai bine intentionat petrecaret uita de problemele ecologice dupa cateva beri.


Revin: am privit mai atent una dintre poze si am descoperit un mic batalion de papucisti care marsaluiau inspre plaja. Comandantul le indica deja zona pe care urmau s-o ocupe. Pentru ca apoi, in buna traditie otomana, sa lase prapad in urma lor. A se observa punga de plastic din care nu pot iesi decat lucruri bune.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu merge reply, asa ca